MikroTik STX Lite 5 – reset !

Spread the love

Klientské zařízení se poskytuje zpravidla specificky nastavené pro příslušného klienta, viz informativně: Mikrotik OpenVPN server setup and ios client connection

Povolení proxy arp na rozhraní LAN
Chcete-li umožnit klientům vpn komunikovat se zařízeními ve vaší podnikové síti, musíte povolit proxy arp na rozhraní routeru, které se připojuje k vaší podnikové síti LAN. Jednoduše dvakrát klikněte na rozhraní a změňte nastavení arp z výchozího povoleného na proxy-arp.
Vytvořením tajného klíče pro uživatele vpn
Zde jednoduše vytvoříte přihlašovací údaje pro uživatele vpn. V nabídce PPP klikněte na tajné, zadejte jméno uživatele a zadejte jeho heslo. To musí být přesně stejné s uživatelským jménem a hesly zadanými v dříve vytvořeném tajném souboru. Místní adresa je soukromá adresa na rozhraní LAN vašeho routeru, zatímco vzdálená IP je adresa, která bude přiřazena klientovi vpn po úspěšném připojení.

Reset jako váš krok se ovšem nedoporučuje v případě, že jako klient máte v uvedené zařízení v pronájmu a předem nastavené poskytovatelem připojení. Nefunkčnost připojení totiž nemusí být v jeho nastavení, ale v problému mezi STX Lite 5 a klávesnicí vašeho počítače a může poskytovatele přimět ke zrušení smlouvy a požadavku vrácení smluvně zapůjčené věci a to bezodkladně a nenávratně.

Jak resetovat nastavení konfigurace v zařízení Mikrotik SXT Lite 5?
SXT Lite5 je venkovní (venkovní) bezdrátové zařízení s nízkou cenou a vysokým přenosovým výkonem. Může být použit jako CPE pro point-to-multipoint instalace nebo point-to-point spojení.
Jak resetovat nastavení?
Chcete-li resetovat nastavení mikrotiku SXT Lite 5, můžete provést následující kroky: –
(1) Nejprve ze zařízení vyjměte kabel s RJ45.
(2) Najděte tlačítko Reset pro jeho resetování.
(3) Nyní je na řadě šroubovák
(4) Poté připojte kabel s RJ45 (napájení by mělo být zapnuto), během tohoto procesu držte šroubovák uvnitř kruhu.
(5) Po 30 sekundách si po dlouhém pípnutí všimnete, že zařízení bylo nastaveno na výchozí konfiguraci.
(6) Poté se opět můžete přihlásit do svého zařízení pomocí výchozího nastavení.
(7) Ve výchozím nastavení je uživatelské jméno pro mikrotik: admin a neexistuje žádné heslo.
😎 Hotovo
Poznámka: – Doporučuje se, abyste po resetu zadali heslo pro přihlášení k zařízení, aby bylo chráněno před neoprávněným přihlášením.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice NET, Notebook, TESTY se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář